fbpx

Zdravo mršavljenje

Amorphophallus – Glukomanan – biljno vlakno koje dokazano doprinosi mršavljenju!

Opis:

U posljednjih nekoliko desetljeća, glucomannan je uveden na tržište kao dodatak hrani i dodatak prehrani.

Što je glucomannan? 

To je korisno, topljivo i fermentabilno prehrambeno vlakno izvedeno iz korijena konjac biljke, koja je izvorna u Aziji.   Ljudi u Istočnoj Aziji koristili su konjac vlakno, poznato i kao glucomannan prah, tisućama godina kao i hrana i tradicionalna medicina. Indijski narod Kine koristio je konjac za liječenje astme, boli na dojkama, kašlja, kile, opekotina i raznih poremećaja kože. Napredne znanstvene studije pokazale su da dopunjavanje konjac glukomannanom može značajno smanjiti kolesterol u plazmi, poboljšati metabolizam ugljikohidrata, potaknuti rad crijeva i promicati zdravo debelo crijevo.   Vlakna od konjac korijena također imaju mnoge druge iznenađujuće zdravstvene benefite.

Glucomannan zdravstveni benefiti

1. Mršavljenje  

Vlakna Konjaka korijena imaju vrlo nisku količinu kalorija, ali su vrlo korisna vlakna. Poput mnogih vrsta povrća, ovo je kombinacija koja promiče zdravu liniju struka. Naravno, ostatak vaše prehrane mora biti zdrav, a također morate redovito vježbati. Konzumiranje praška konjaca može pomoći gubitku težine promicanjem osjećaja punine ili sitosti, što vam garantuje da se nećete prejedati.   Glucomannan može biti učinkovit za promicanje mršavljenja kada se kombinira s cjelokupnim načinom smanjenja težine, uključujući zdravu prehranu i redovitu vježbu.

2. Prirodni prebiotik  

Probiotička hrana svakako je bitna za zdravlje crijeva i opće dobro, ali prebiotici su ono što zapravo pomaže “hraniti” probiotike. Prebiotici poput glucomannana, kao i češnjak, i artičoke – su vrste neprobavljivih vlaknastih spojeva.

Glucomannan, poput svih prebiotika, prolazi kroz gornji dio gastrointestinalnog trakta i ostaje nedirnuta jer ljudsko tijelo ne može u potpunosti razbiti. Ali jednom kad prebiotici dođu do debelog crijeva, gdje ih fermentira crijevna mikroflora, stvaraju probiotike.   Konjac korjenasti prah je prebiotik koji hrani prijateljske bakterije u crijevu. Dodatak AGlucomannan povećava fekalne koncentracije probiotika općenito, kao i specifične probiotike poput bifidobakterija i laktobacila.  

Zašto je to važno?

Veći unos prebiotika povezan je s prednostima, uključujući:   niži rizik od kardiovaskularnih bolesti ,zdravije razine kolesterola ,bolje zdravlje crijeva, poboljšana probava ,niži odgovor na stres ,bolja hormonska ravnoteža ,viša imunološka funkcija ,niži rizik od pretilosti i debljanje niže upale i autoimune reakcije.

3. Ublažavanje opstipacije  

Zatvor je uobičajeni problem koji je obično uzrokovan dijetalom s niskim vlaknima, dehidracijom i nedostatkom vježbanja. Nekoliko je studija pokazalo da glucomannan može biti od koristi za zatvor. Kada se konzumira, prah djeluje kao prebiotik u vašem sustavu, što je vrlo korisno za promicanje zdravih pokreta crijeva.   Glucomannan se smatra prirodnim laksativom koji oblikuje masu, što znači da njegov unos može promicati veću, bulkier stolicu koja lakše prolazi kroz debelo crijevo. Također potiče stolicu koja zahtijeva manje napora da se istjera.   Glucomannan je učinkovit tretman začepljenja. Za konstipirane osobe, glucomannan i drugi laksativi koji oblikuju masu obično potiču pokret crijeva u roku od 12 do 24 sata unosa. Studije su pokazale da su tri do četiri grama učinkovite za zatvore. Skromna doza dodataka konjac glukomannana potaknula je pokrete crijeva u stomatularnim odraslim osobama za 30 posto i poboljšala opću ekologiju kolona.  

4. Smanjuje kolesterol  

Uporaba glucomannana imala je značajno blagotvorne učinke na ukupni kolesterol, LDL kolesterol, trigliceride, kao i tjelesnu težinu i glukozu u krvi natašte. Međutim, to nije utjecalo na HDL kolesterol ili krvni tlak.   Budući da je tvar koja je centrirana vlaknima, to je u stanju smanjiti apsorpciju kolesterola u probavnom traktu, tako da se spusti vodu u probavni trakt, što smanjuje apsorpcijski kolesterol u tijelu. Zatim imate manje kolesterola koji lebdi u krvi.  

5. pomaže dijabetičarima  

Jedan od načina na koji dijete može pomoći dijabetičarima je što usporava prirodni proces pražnjenja želuca, što dovodi do postupnog apsorpcije šećera i niže razine šećera u krvi nakon jela.   Dodavanje konjac vlakana u uobičajeni tretman može poboljšati kontrolu šećera u krvi, profil lipida u krvi, kao i sistolički krvni tlak kod visokorizičnih bolesnika s dijabetesom. S druge strane, vjeruju da konjac vlakna mogu poboljšati učinkovitost uobičajenog liječenja dijabetesa tipa 2.   konjac hrana je vrlo korisna u prevenciji i liječenju hiperglikemije. Hiperglikemija ili visoki šećer u krvi obično utječu na dijabetičare. To je stanje u kojem prekomjerna količina glukoze (šećera) cirkulira u krvi.   Sveukupno, uzimanje glucomannana usta ili uključivanje u vašu prehranu može pomoći u smanjenju kolesterola, razine šećera u krvi i krvnog tlaka kod osoba s dijabetesom, zbog čega bi to trebalo biti dio zdravog dijabetskog plana prehrane.  

– Pijte  sa vodom

– Bez glutena –

– Bez pšenice

– Low carb – bez šećera

– Topljivo vlakno u prehrani

Kako koristiti:

Preporučena doza glukomannana je niža u usporedbi s ostalim dodatcima vlaknima jer se tako uvelike širi u vodi (do 50 puta veću težinu). Jedna je studija pokazala da je u dozi od dva do četiri grama na dan, glukomannan dobro toleriran i rezultirao značajnim gubitkom težine kod osoba s prekomjernom težinom i pretilosti. Za zatvor, tri do četiri grama su pokazali da rade kao učinkovit laksativ.   Preporučujemo počevši od jedne vrlo male doze dnevno. Predlažite dnevnu dnevnu količinu žličice (dva grama) na pola razine s najmanje 2,5 dl vode 30 do 45 minuta prije jela. Pazite da pažljivo pratite upute kada uzimate glucomannan powder. Prije upotrebe dodajte vodu u prah kako biste imali pojma koliko ćete ući u trbuh.   Samo za odrasle. Uzmite ovaj proizvod kao što je preporučeno. Bez pijenja dovoljno tekućine proizvod može nabubriti u grlu, uzrokujući začepljenje ili gušenje. Izbjegavajte korištenje ako ste ikada imali oštećenje jednjaka ili teškoće pri gutanju. Potrebno je uzeti prašak s dovoljnom količinom vode.