fbpx

Dijagnostika vitamina i minerala

VITASTIQ – SAVREMENI APARAT ZA DIJAGNOSTIKU MINERALA I VITAMINA U VAŠEM ORGANIZMU

” KAKO ĆEMO ZNATI ZA ČIM NAŠ ORGANIZAM VAPI, AKO GA NE PITAMO “

Učinite dobre stvari za sebe, poput zdrave prehrane, vježbanja i eventualno uzimanja vitamina. Ali kako ćete znati što vam zaista treba i ako dobivate dovoljno? Novi gadget ima za cilj pružiti vam informacije kada je u pitanju vaše zdravlje. Vitastiq je mali olovkom sličan gadget koji može otkriti vitamine u vašem tijelu kroz kožu. Uređaj koristi nešto što se naziva metodom elektro-akupunkture (EAV) koja otkriva električnu otpornost unutar nekih akupunkturnih točaka tijela koja se mogu promijeniti ako je prisutna vitaminska neravnoteža.

Kako radi

Vitastiq olovka radi uz pomoć besplatne Vitastiq aplikacije za Android i iOS i prikazuje vaš opći vitaminsko-mineralni trend. Ova metoda je neinvazivna i bezbolna.

Vitastiq aplikacija prikazuje sažetak vaših očitanja vitamina i minerala, uz mogućnost praćenja općeg trenda svih 26 nutrijenata tijekom određenog perioda. Aplikacija vas također informira o važnosti vitamina i minerala i njihovim prirodnim izvorima.

Točnost preko 70%

Točnost Vitastiq za praćenje vitamina je daleko iznad utvrđenog cilja od 70%, pokazuje nova klinička studija. Cilj istraživanja bio je utvrditi točnost čitanja Vitastiq.

Klinička studija

Provedena tijekom 5 mjeseci, studija je uključivala 45 volontera, 3 posjeta mjernom prostoru i ukupno 393 čitanja Vitastiq. U svrhu ove studije, čitanja za 12 vitamina i minerala dobivenih pomoću Vitastiq uspoređena su s rezultatima krvnih testova koji su dobiveni uobičajenim analitičkim metodama. Test krvi odabran je za usporedbu kao jedan od najčešćih načina procjenjivanja koncentracije vitamina i minerala.

Klinička studija sufinancira Konkurentnost i Kohezija Operativnog programa, u kontekstu strukturnih i investicijskih fondova Europske unije. Vodila ga je Vizera www.vizera.eu, slovenska klinička istraživačka organizacija koja je specijalizirana za dizajn i implementaciju kliničkih ispitivanja nutraceuticals i medicinskih uređaja. Priprema dokumentacije i provedba i evaluacija studija završeni su u razdoblju od svibnja 2017. do studenog 2017. Sažetak Kliničke ocjene točnosti Vitastiq uređaja za praćenje vitamina i minerala u ljudskom tijelu dostupan je OVDJE.

“Naravno, zadovoljni smo ishodom i sa zadovoljstvom smo učinili sveobuhvatnu i temeljitu studiju koja uključuje stručne organizacije iz Njemačke i Slovenije”, izjavio je Tomislav Marićević, direktor tvrtke Vitastiq.

Metodologija Vitastiq

Vitastiq se temelji na metodologiji pod nazivom Elektroakupunktura prema Vollu (EAV). EAV koristi električni otpor kože na akupunktu kako bi ukazao na zdravstvenu neravnotežu tijela.

EAV se koristi desetljećima u prirodnim ili integrativnim klinikama medicine, kao i u ljekarnama. Temelji se na dr. Reinhard Vollovo istraživanje elektroakupture, a trenutno se koristi diljem Europe od preko 25.000 liječnika.

Vitastiq vitamin tracker, neinvazivni gadget, radi s aplikacijom Vitastiq i prikazuje hranjiva očitanja na pametnom telefonu. Razlika između Vitastiq i tradicionalnih EAV uređaja leži u njegovom dizajnu i korištenju najnovije tehnologije.